RO | EN


Simultan


SIMULTANorg este o organizație non-guvernamentală înființată în 2005 de un grup de artiști din Timișoara cu scopul de a crea o platforma pentru dezvoltarea de programe în domeniul artei și culturii contemporane.

Asociația Simultan și-a propus constituirea și dezvoltarea unei structuri organizaționale pentru a genera și susține proiecte și evenimente culturale, a le promova și valorifica prin stabilirea unor legături între scena de artă și cultură locală și cea internațională.

Proiectul principal al Asociației este SIMULTAN Festival, eveniment anual dedicat artelor interdisciplinare, integrând proiecte de artă media și audio-vizuale, muzică experimentală, video și artă sonoră – generând fuziune între diferite medii noi de expresie.

Anual, în cadrul festivalului au loc proiecții de artă video, live performance-uri, concerte de muzică electroacustică, expoziții, ateliere și conferințe în care unele teme și metode sunt: eclectismul stilistic, relația dintre om și automatizare, reciclare sau teme ecologiste, lirismul sec – digital, fuziunea instrumentelor acustice și electronice, cinema-ul expandat, colajul jovial sonor live, precum și reflectarea asupra valențelor politice ale sunetului.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
AE2015      
AE2017      
AE2019      
AE2021      
Contact      
         
logo Bienala Art Encounters conceput de Synopsis | logo Bienala 2023 conceput de Ștefan Lucuț
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
AE2015      
AE2017      
AE2019      
AE2021      
Contact