RO | EN


Mediere

My Art Encounters

Programul de mediere din cadrul Bienalei Art Encounters 2023 este unul complex, dezvoltat pe mai multe niveluri care se auto-generează din aproape în aproape. Primul nivel, nucleul programului îl reprezintă mediatorul, al doilea nivel fiind reprezentat de procesul propriu-zis de mediere,  de fapt o performare a expozițiilor, urmând ca ultimul nivel să se dezvolte în conjuncție cu fiecare vizitator și cu experiența lor mai departe.

Cu toate că bienala are o componentă conceptuală importantă, ce vizează noile tehnologii, programul de mediere se va concentra mai degrabă pe procesul tehnologic — adică algoritmii de gândire care duc la schimbare, care se concretizează într-un proces de sondare științific.

Se încearcă propunerea unor indicii, sugestii, frânturi de scenarii posibile prin care este influențat traseul cuiva într-un spațiu, incitând la noi modalități de operare și relaționare cu expoziția. Aceasta nu mai este înțeleasă ca simplu loc în care se desfășoară un eveniment, ci ca un instrument de cunoaștere, un model de interogare a unor viitoruri posibile.

ARTIST WALK: Tururi ghidate susținute de artiști în spațiile expoziționale.

Marți, 23 mai, 18:00 – 19:00 – Artist walk cu Alina Cioară, ISHO Offices
Marți, 6 iunie , 18:00 – Artist walk cu Mihai Toth, Muzeul Național al Banatului / Castelul Huniade 
Marți, 20 iunie, 18:00 – Artist walk cu Liliana Mercioiu Popa, Fundația Art Encounters 
Marți, 11 iulie , 18:00 – Artist walk cu Aura Bălănescu, FABER

CURS DE INTRODUCERE:

Acest curs este conceput pentru toți cei interesați să descopere și să se apropie de arta contemporană, indiferent de nivelul de cunoștințe prealabile. În cadrul acestui curs, veți avea oportunitatea de a explora diferitele forme de expresie artistică, tendințele, temele și conceptele-cheie prezentate în cadrul Bienalei Art Encounters, precum și de a analiza opere semnificative care au marcat această perioadă.

Indiferent dacă sunteți pasionați de artă, curioși să descoperiți noi perspective sau doar doriți să explorați mai profund lumea artei contemporane, acest curs vă oferă un punct de plecare solid și captivant.

Miercuri, 25 mai – 18:00 – 20:00 – Introducere în arta contemporană cu Maria Orosan Telea, Comenduirea Garnizoanei Timișoara
Miercuri, 21 iunie -18:00 – 20:00 – Introducere în arta contemporană cu Maria Orosan Telea, Muzeul Național al Banatului / Castelul Huniade 
Miercuri, 5 iulie – 18:00 – 20:00 – Introducere în arta contemporană cu Maria Orosan Telea, STPT Multiplexity

MINDMAPPING:

Jocuri, scheme logice, diagrame, rebusuri, discuții – atelier lejer de gândire critică alături de Gavril Pop. Îmbunătățiți-vă gândirea critică prin joc și dialog într-un atelier informal! Vă invităm să vă alăturați unui atelier captivant de gândire critică, desfășurat în cadrul spațiilor Bienalei Art Encounters. Veți găsi o varietate de activități captivante și discuții deschise, care vă vor încuraja să vă exprimați și să explorați idei și perspective diferite. Explorăm împreună procesul de gândire critică prin analiza detaliată a operelor de artă, identificând elemente cheie, interpretând simboluri și descoperind conexiuni între lucrări și realitatea cotidiană. Activitățile interactive vă vor ajuta să vă antrenați abilitățile de analiză logică și de rezolvare a problemelor.

ART LABORATORIES: 

Activități experimentale de mediere culturală susținute de mai mulți actori culturali locali. Vă invităm la un eveniment special de mediere culturală, în care veți avea oportunitatea de a explora și de a interacționa cu diferite forme de artă și expresie creativă susținute de mai mulți actori culturali locali. Această întâlnire inedită va fi un prilej de a vă conecta cu comunitatea artistică din zona noastră și de a experimenta în mod direct procesul creativ și diversitatea culturală. Activitățile experimentale de mediere culturală vor fi organizate într-un cadru prietenos și interactiv, care vă va încuraja să explorați, să participați și să vă exprimați liber. 

În fiecare sâmbătă începând cu ora 12:30. 
Pentru mai multe detalii vizitați programul Bienalei. 

GENERATIONS IN THE BIENNIAL: 

Un program de activități experimentale de mediere susținut de Gabriela Robeci, adresate întregii familii. Veți descoperi poveștile din spatele lucrărilor de artă, veți afla despre artiști și veți înțelege diversele tehnici și stiluri. Vom pune la dispoziție materiale și tehnici diverse, astfel încât fiecare participant să poată experimenta și să se poată exprima în mod liber și creativ. Prin intermediul acestor activități de mediere, dorim să încurajăm legătura și comunicarea în familie, să stimulăm imaginația și gândirea critică a copiilor și să cultivăm pasiunea pentru artă.

În fiecare duminică începând cu ora 12:30. 
Pentru mai multe detalii vizitați programul Bienalei. 

MY ART ENCOUNTERS:

My Art Encounters este un program inovator de mediere culturală conceput special pentru elevi și profesori cu scopul de a încuraja și inspira pasiunea pentru artă. Programul nostru oferă oportunități unice de explorare a artei contemporane, aducând-o în centrul educației.

Odată cu My Art Encounters, participanții vor avea parte de o experiență interactivă și captivantă, care îi va purta într-o călătorie fascinantă prin lumea artei. Fiecare întâlnire este concepută ca o experiență educativă deosebită, în care elevii sunt încurajați să descopere și să interpreteze lucrări de artă, să înțeleagă contextul istoric și cultural al acestora și să își exprime propriile impresii și gânduri.

Fie că este vorba de vizite ghidate, ateliere creative sau prezentări interactive, My Art Encounters își propune să ofere o gamă diversă de activități care să stimuleze imaginația, creativitatea și gândirea critică a elevilor.

Miercuri – Vineri  10:00 – 12:00 
Participarea este numai pe bază de programare. 

*** Pentru programări
Adresa email: gavril.pop@artencounters.ro
Nr. Telefon: 0792 310 052





Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
AE2015      
AE2017      
AE2019      
AE2021      
Contact      
         
logo Bienala Art Encounters conceput de Synopsis | logo Bienala 2023 conceput de Ștefan Lucuț
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
AE2015      
AE2017      
AE2019      
AE2021      
Contact