RO | EN


Lapsus


Splaiul Peneș Curcanul, nr. 3-5, et. 1
Orar: Joi-S, 18:00 – 21:00

Titlu: This-Connected

Video și instalație de Bogdan Tomșa, Petrică Ștefan, Andrei Dinică-Nicolescu, Ana Maria Szollosi, Alex Boca

Rețeaua artist-run este o pânză fragilă care încearcă să țină bucăți de spațiu împreună.

Spațiile noastre, atelierele, laboratoarele multimedia, toate sunt improvizate și clădite pe suprafețe tari de ciment. Unde înainte exista industrie, chimie și birocrație, acum este o atmosferă creativă, dar precară. O plasă organică, similară unei pânze de păianjen, conectează acest studio cu un altul. Abia o poți observa atunci când nu se întâmplă nimic, pare invizibilă, ca un organism microscopic sau un parazit adâncit în gazda sa. Legăturile și semnalele pâlpâie, dispar și reapar aleator. Momentul vernisajului, atenția, urcușul efemer – acestea nu durează – dar ocazional atrag atenție. Într-un final, totul se va dizolva, prezența rețelei nu pare esențială.

Un spațiu de artă seamănă cu un cocon ce-și conține creatura, diferită față de vecina sa, care poate acum este deja pregătită să zboare altundeva. Fiecare spațiu de artă are propriul său ritm și, deși populează același ecosistem, există atât conexiune, cât și deconectare între ele – în stil, principii, viziune, ambiție și estetică. Îl și aud pe Sir David Attenborough șoptind observații despre o specie pe cale de dispariție, artistul emergent, la un post TV numit Artist-Run Planetnu există doi membri ai acestei specii care împart aceleași caracteristici.

Un conglomerat de spații poate oferi impresia a ceva puternic și stabil. Te poate face să te simți în siguranță o vreme, dar funcționează ca un organism care creează mai multă fragilitate decât poate să susțină.
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
AE2015      
AE2017      
AE2019      
AE2021      
Contact      
         
logo Bienala Art Encounters conceput de Synopsis | logo Bienala 2023 conceput de Ștefan Lucuț
Fundaţia      
Echipă      
Parteneri      
Presa      
AE2015      
AE2017      
AE2019      
AE2021      
Contact